Pages

Ads 468x60px

Bizarni policijski slučajevi u 2013




Njemački Spiegel Online na kraju 2013 godine objavio je listu najbizarnijih vijesti širom svijeta a koje su izašle iz policijskih zapisnika, i postale dostupne javnosti. U nastavku  pročitajte izbor najbizarnijih policijskih slučajeva u prošloj 2013. godini

"Časne sestre" krijumčarile kokain

Tri Kolumbijke koje su se maskirale u časne sestre našle su se problemima nakon što su carinici na karipskom otoku San Andreas zapazili njihove kranje neuvjerljive i loše skrojene kostime. Kolumbijke su ispod habita krile čak šest kilograma kokaina. Tokom suđenja objasnile su kako ih je na ovaj ludi potez natjerala besparica.

Trogodišnji "krininalac"

Policija iz njemačkog grada Duisburga morala je intervenirati u kranje bizarnom uličnom obračunu između 15-godišnjakinje i trogodišnjeg "malog kriminalca". Mali nasilnik je djevojčicu ogrebao po ruci, a majka 15-godišnjakinje je strogo zahtjevala od policajaca da dječaka kazne. Na kraju policajci su bili dužni podatke unijeti u zaipsnik, dok se mali "kriminalac" izvukao jer njemački zakon nije prepoznao njegovo "nasilničko djelo".

Novčanica od 30 eura

Svi znamo ( zapravo gotovo svi) da novčanica od 30 eura ne postoji. Ipak jedan " pametni" prevarant odlučio na falsificiranje pretvorivši novčanicu od 20 eura u jednu novčanicu od 30. Blagajnica u jednom njemačkom supermarketu primjetila je da je riječ o krivotvorenoj novčanici tek u trenutku kada mu je počela vraćati ostatak što je bilo dovoljno da falsifikator zbriše

Kirurg ukrao heroin dileru kojeg je operirao

Kirurg iz Rusije iskoristio je operaciju kako bi dileru koji je prenosio narkotike ukrao dio heroina koji je ovaj prenosio u želucu. Na operacionom stolu diler se našao nakon što je policija zahtjevala da se iz njegovog želuca izvade kapsule s heroinom, a kirurg je uhvaćen nakon što je policija shvatila da jedna kapsula nedostaje, dok je neimenovani ruski kirurg bio neopisivo raspoložen.

Ukrao cijelu ulicu

Jedan ruski kradljivac u bukvalnom smislu riječi je ukrao cijelu ulicu. Čudni lopov je otuđio čak 82 betonske ploče koje su činile ulicu, a stanovnici su se iznenadili kada su se ujutro probudili i shvatili da je njihova ulica  ukradena. Ipak zahvaljujući dojavi, lopov je uhvaćen.

Za odbranu ti ne treba pištolj nego ljuti umak

Policija u Sydney-Australija je jednog pljačkaša pronašla u suzama i bolovima nakon što ga je prodavačica pri pokušaju pljačke poprskla po licu  ljutim umakom. U trenutku kada je lopov pokušao dograbiti novčanice u kasi, prodavačica je reagirala munjevito i iskoristila ljuti umak kao oružje, na kraju je smotani pljačkaš crvenog lica završio u rukama  policije.